Meerlust
Meerlust Estate is opgericht in 1693, toen gouverneur Simon van der Stel het landgoed gaf aan Henning Husing, die het in het Duits ‘Meerlust’ doopte, vanwege de plezierige koele zeebries die het land inwaaide vanuit Valsbaai. Inmiddels staat in de persoon van Hannes Myburgh de achtste generatie van de familie Myburgh, die het landgoed in 1756 verwierf, aan het hoofd van de winery. Reeds lange tijd staat Meerlust bekend om het maken van wijnen van wereldklasse, tot stand gekomen onder de Italiaanse wijnmaker Giorgio dalla Cia. Vandaag de dag worden de wijnen gemaakt door Chris Williams. Zijn inbreng is te proeven aan de meer op fruit gerichte wijnen, waar Dalla Cia – inmiddels gepensioneerd – een meer ouderwetse, Europese stijl aanhing. Chris heeft zijn buitenlandse ervaring opgedaan onder toezicht van Michel Rolland. De grootste “claim to fame” van Meerlust is de topwijn Rubicon, die in 1984 voor het eerst werd gemaakt. Het is een Bordeaux-blend (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot), iets dat in de Kaap vóór die tijd nog niet bestond. De naam Rubicon verwijst naar het riviertje de Rubicon, dat Julius Caesar overstak om de Romeinse Senaat omver te werpen in 49 voor Christus. De wijnmakers bij Meerlust hadden ook het gevoel “niet meer terug te kunnen” na hun aankondiging dat ze een ‘topwijn” gingen maken. De rest is geschiedenis: Rubicon behoort steevast tot de top van Zuid-Afrika en is een rolmodel geweest voor velen.
Beschrijving
Red Stellenbosch 2014
Chardonnay Stellenbosch 2017
Cabernet Sauvignon Stellenbosch 2014
Pinot Noir Stellenbosch 2016
Rubicon Stellenbosch 201