Voor de horeca en de zakelijke markt hebben wij een breed scala aan kwalitatieve wijnhuizen geselecteerd. Een deel vindt u op deze pagina. Door onze jarenlange ervaring met het in- en verkopen van wijn kunnen wij samen met u invulling geven aan uw verwachtingen. Dit doen wij met onze persoonlijke benadering en door frequent bij u langs te komen om bijvoorbeeld te praten over ons wijn- spijs advies of het samenstellen van de wijnkaart. Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak.
-
Domaine Astruc
Jean Astruc, koetsier te Limoux, heeft een droom: een eigen wijndomein. De droom wordt werkelijkheid in 1862, met het verwerven van 12 hectare wijngaard in Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft hetzelfde ideaal en blijft land verwerven. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre het Domaine Astruc. Het omvat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om het te exploiteren. Het Domaine Astruc is sinds die tijd blijven groeien en is uitgegeroeid tot een moderne winery, die de druiven perst van ruim 400 hectare wijngaard, geoogst door zo'n honderd boeren. De jaarproductie bedraagt 21.000 hectoliter. In 2003 komt Jean-Claude Mas in beeld: eigenaar en wijnmaker van Les Domaines Paul Mas. Hij werkte al lange tijd samen met Astruc,en besloot het Domaine te kopen.
-
Domaine Fernand Engel
Dit befaamde bio-dynamisch domein is gelegen in het plaatsje Rorschwihr, noordelijk van de stad Colmar. De familie Engel heeft totaal 52 hectare in productie, verdeeld over vele verschillende wijngaarden in de regio. Alle druiven worden met de hand geplukt. Domaine Engel is een echt familiebedrijf, waar de derde generatie in 1998 het roer heeft overgenomen, maar zich voor de dagelijkse praktijk nog gesteund weet door de tweede. Tijdens de oogst wordt al vele jaren een vaste groep plukkers ingehuurd, die geleerd hebben reeds in de wijngaard een eerste selectie toe te passen. Grote wijn wordt in de wijngaard geboren, is de filosofie, en er wordt niets aan het toeval overgelaten. Schoonzoon Xavier heeft oenologie gestudeerd in zijn geboortestreek in de Loire en heeft zich tot doel gesteld samen met zijn vrouw Sandrine hun wijnen en hun Domaine aan de top van de Elzas te brengen. Zij verstaan als geen ander de kunst om de wijnen van diverse percelen te vermengen en zo jaarlijks een constante hoge kwaliteit te bereiken. Een waar mozaïek van terroirs, en dat vinden ze zelf een groot goed, want het spreidt het risico op misoogst. De resultaten van de laatste jaren zijn verbluffend: wijnen die een toonbeeld zijn van zuiverheid, elegantie, finesse en evenwicht. Inmiddels heeft Domaine Engel ook wijngaarden aangekocht in verschillende Grands Crus. Er wordt Grand Cru Riesling geproduceerd in de Praelatenberg (Kintzheim), Gewurztraminer in de Altenberg (Bergheim) en Pinot Gris in de Gloeckelberg (Rodern en St. Hippolyte).
-
Felix Solis
Felix Solis Avantis is een familiebedrijf dat geleid wordt door vier broers. Het bedrijf bestaat uit verschillende bodegas in toonaangevende Spaanse wijnbouwgebieden.
Uit de DO Ribera del Duero komt de wijn Condado de Oriza, gemaakt door de in het gebied zelf gevestigde Bodega Pagos del Rey (hetgeen "wijngaard van de koning" betekent). Felix Solis huldigt het principe dat "grote wijn niet aan weinigen is voorbehouden" en dus liggen er in de Bodega in Ribera ruim 8.000 vaten met wijn, geduldig wachtend op het moment dat de keldermeester ze geschikt acht voor botteling. In Rueda is ook een Bodega Pagos del Rey, toegelegd op het produceren van uiterst levendige, frisse en fruitige witte wijn. Er wordt in de nacht geplukt, de druiven worden onder een stikstof deken gehouden tot ze worden geperst, er wordt gevinifiëerd in tanks van RVS, kortom, er wordt alles aan gedaan om de wijn zo fris mogelijk in de fles te krijgen. -
Lieubeau
Het verhaal van Famille Liebeau begon in 1816 met Joseph Grégoire Lieubeau. Een kind gevonden in de portiek van Hôtel Dieu, in Nantes. Zijn naam komt waarschijnlijk van LIEU BEAU. Dit betekent “mooie plek” als verwijzing naar een plaats met kwaliteit en gastvrijheid. Joseph is de oprichter en de eerste wijnbouwer van de familie Liebeau. Dankzij hem is het logo, bestaande uit een kind met een hoed, een symbool van de familietraditie, natuur en innovatie. “Wij zijn telers en wijnmakers voor zes generaties.” Het verhaal gaat verder in het dorp Château-Thébaud met Pierre, Chantal, en hun zonen, François en Vincent. “Wij geloven in diversiteit: rotsen, landgoederen, druiven, vrouwen en mannen in ons team. Onze Muscadet “Sevre et Maine”, Crus Château-Thébaud, Clisson en Loire wijnen zijn gecertificeerd als duurzame kwaliteitswijnen, ookwel Terra Vitis genaamd. De hoge kwaliteit en consistentie van de wijnen wordt elk jaar beloond in grote internationale wedstrijden en beoordelingen.
-
Luc Pirlet
Domaine Luc Pirlet is sinds 1995 gevestigd in de Languedoc. Het is de vleesgeworden droom van Luc Pirlet, een Belg die eerst jarenlang in de Champagne heeft gewerkt. Langlopende contracten met wijnboeren ter plaatste stellen hem in staat de kwaliteit van de wijnen van wijngaard tot klare wijn te controleren, en waar nodig bij te sturen. Luc Pirlet is een gepassioneerd man die zich bezighoudt met de kwaliteit voor de 21ste eeuw, maar die wel het oog strak op de markt heeft: de wijnen zijn allemaal zeer goed van kwaliteit, en precies passend bij de huidige smaak: fruitig en stevig, vol maar niet zwaar.
Door gebruik te maken van moderne vinificatie-technieken, door een beroep te doen op vakkundige oenologen en toegewijde keldermeesters heeft hij alle troeven in handen om zijn ambitie waar te maken. Zijn wijnen worden inmiddels in de gehele wereld aan de beste restaurants en wijnzaken verkocht. -
Meerlust
Meerlust Estate is opgericht in 1693, toen gouverneur Simon van der Stel het landgoed gaf aan Henning Husing, die het in het Duits 'Meerlust' doopte, vanwege de plezierige koele zeebries die het land inwaaide vanuit Valsbaai. Inmiddels staat in de persoon van Hannes Myburgh de achtste generatie van de familie Myburgh, die het landgoed in 1756 verwierf, aan het hoofd van de winery. Reeds lange tijd staat Meerlust bekend om het maken van wijnen van wereldklasse, tot stand gekomen onder de Italiaanse wijnmaker Giorgio dalla Cia. Vandaag de dag worden de wijnen gemaakt door Chris Williams. Zijn inbreng is te proeven aan de meer op fruit gerichte wijnen, waar Dalla Cia - inmiddels gepensioneerd - een meer ouderwetse, Europese stijl aanhing. Chris heeft zijn buitenlandse ervaring opgedaan onder toezicht van Michel Rolland. De grootste "claim to fame" van Meerlust is de topwijn Rubicon, die in 1984 voor het eerst werd gemaakt. Het is een Bordeaux-blend (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot), iets dat in de Kaap vóór die tijd nog niet bestond. De naam Rubicon verwijst naar het riviertje de Rubicon, dat Julius Caesar overstak om de Romeinse Senaat omver te werpen in 49 voor Christus. De wijnmakers bij Meerlust hadden ook het gevoel "niet meer terug te kunnen" na hun aankondiging dat ze een 'topwijn" gingen maken. De rest is geschiedenis: Rubicon behoort steevast tot de top van Zuid-Afrika en is een rolmodel geweest voor velen.
-
Montresor
Cantine Giacomo Montresor is een echt familiebedrijf. De van oorsprong Franse familie Montresor heeft het bedrijf in de tweede helft van de 19e eeuw gevestigd in Verona. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de twee achterkleinkinderen van de oprichter en bezit het 140 hectare eigen wijngaarden in Veneto. Daarnaast is de Montresor Group opgericht, die nog eens 4.500 hectare bezit in de meest vooraanstaande wijnregio's in Italië, en daarmee in staat is een compleet gamma Italiaanse wijnen te bieden.